Önismereti foglalkozás

Mindennek az alapja

Az idő azt mutatja, tapasztalataim útján, hogy Önismeret nélkül semerre ne indulj.

Kiindulópont mindig az "Én".  Ha valakivel jóban kell lennünk, az Önmagunk. Utána jöhetnek a Többiek. E nélkül, itt megjegyezném, a Többiekkel sem tudjuk a felhőtlent megélni.

Ha egy összpontosult rendszerben, annak is központjában nem egyenletes szint mutatkozik, az kihat a teljes működésre.

Ez a mi mechanikánk.

Az "Én"-self- sajátos. Nincs két egyforma és ezt azért tartom itt egy fontos elemnek, mert az embereket külön figyelemmel kell kezelni. Annyira sajátos és különleges lelkük által a világ, hogy bárhova is  gondolom az Egyént az életében, két hasonló típusú embert sem tudnék egyazon módon elhelyezni.

Ezt kell jól ismernünk. Hogy vagyunk jól? Mik az összefüggéseinek? Hol húzzuk meg határainkat? Mennyire keressük a külvilág kapcsolatát és véleményét? Mennyire ismerjük, mire van szükségünk, ha tudjuk mire, akkor mi az oka, hogy ezek nekünk annyira fontosak az Életünkben. Megérteni majd a kiinduló képet az érkezés oldalán. Azt nem elhagyni és nem hátat fordítani, megtagadni, a megfelelések miatt. Önmagunk megszorítása, elfojtása káros kimenetelű magunkra nézve és így egész cselekvéseinkre vetítve. Másként teszünk, mint ahogyan valójában azt tennénk. Nem könnyű feladat, magunkat elfogadni és azt úgy képviselni, hogy abban rezdülés nélkül jól érezzük magunkat. A beleső feszültségek, stressz, szorongások, szégyenérzet, az alulértékeltség, sikertelenség a jele annak, hogy valamit nem jól irányítunk magunkban, vagy nem jól mértünk fel.

Az ÖNISMERET tehát nagyon fontos.

A foglalkozások során olyan feladatokat végzünk - Önismereti-mozaikok -, amik ennek megismerését szolgálják . Jelen eseményeit felhasználva a múltat feltérképezve, ezek hatásait és sorozatosságait figyelve, lépünk egyre közelebb, ahhoz az "Én"- hez, amit egészséges és racionális felismeréssel elfogadunk és támogatunk.

Az órák 60 percesek.

Díja: 18.000 Ft