Válási Mediátor

Mit is csinál? Hogyan zajlanak az ülések?

Válási Mediátor vitarendezés és konfliktus kezelés


Válási vitarendezéseket is kísérek hosszas (3 órás) üléseken. Ezek fő célja a békés megegyezés. Ezek tartalmi elemeit ügyvéddel együtt szerződésbe tesszük, ami lerövidíti, a hosszas, fájó többszörös elválási köröket.

Közös megegyezéssel  történő válások, kíméletesebbek és egyben mindenki javát igyekszik szolgálni. A tudatos "Szülők gondolatával" szoktam felhívni a párok figyelmét, hogy ahol gyermek is van a családban, ott mindenképp törekedjünk a legkevesebb csata létrehozásától, mert erősen kihathat a gyermekekre. Nem egy Ügyfelem járt vissza, utó-terápiára, hogy miként kezelje gyermekét. Nagyra becsülöm a figyelmüket, hogy hadiállapotban, ilyen lelkiismeretesek a csemetéik felé. Sajnos, ez nem általános állapot.

De a mediátori munkához visszatérek, ami a 3 óra ülést jelenti. A közös megegyezés vonalán haladunk és Mindkét félnek lehetősége van természetesen, hogy elképzeléseit, igényeit itt megbeszéljük. Folyamatosan rögzítem, a pontokat és visszaolvasom, együtt ellenőrizzük. 

Amennyiben sikerül, megegyezni és a pontokat elfogadni kölcsönösen a feleknek, úgy ennek a Tényvázlatnak elektronikusan formát adok, levédem és elküldöm a feleknek és az ügyvédeknek. 

Továbbá, ha marad vitatott pont a témában, azt egy új ülés megnyitásában szoktuk zárni. 

Az ülés 3 órás.

Díja: 55.000 Ft