Test és Lélek együtt mozog

2017.07.12

Lélek és Test együtt mozog

Ez az írásom inkább egy Felhívás, mint sem magyarázása annak, hogy milyen fontos, hogy hogyan éljünk és mit engedjünk be az Életünkbe és mit helyezzünk távol magunktól.

A Coaching egy tréning, egy tanulás annak érdekében, hogy egyensúlyban maradjunk.

Miért fontos ez?

Azért, mert le vagyunk terhelve az Élet területein. Túl sok, túl gyors, túl nehéz. Mégis a legdinamikusabb terület a Kapcsolati szféra, ezen belül is a Magán szféra. Itt kialakult nehézségek, hatnak ki a legjobban a további területekre, ami a munka, a szülői funkciók, az ambíció és önmegvalósítás, az önbecsülés és önértékelés, egészség.

Sajnálattal tapasztalom, hogy a párkapcsolati boldogtalanság, olyan mélyen megtépázza fent említett területeket, hogy a legutolsó és egyben legfontosabb területen érezteti hatását, szinte utolsó csapásként, ami nem más mint az egészség.

Akiknek az életük úgy alakult, hogy válással lehetett megoldani csak az együttélés nehézségeit, nagyon nagy utat tettek meg és ebben az útban nagyon elfáradtak.

Akiknek az adatott meg, hogy nem kellett egy válás viharos időszakait megtapasztalni, de egyedül vannak és alkalmi kapcsolatok szívják el erejüket, mély depressziós szakaszokban menetelnek.

Akiknek szeretői viszonyt jutatott az ég, ott a benne küzdő 3., az örökös reménnyel vív, hogy majd megváltozik minden és teljes kiszipolyozás a léte.

Akiknek a család és házasság lett az élete, de ennek ellenére nem működik jól a kapcsolatuk, megoldani egymaguk nem tudják és így, kénytelen kelletlen együtt élnek magányosan.

Mindegyiknek egy a végső állomása, ha nem teszünk ellen.

BETEGSÉG

Amiről Klienseim számoltak be

Álmatlanság - éjjeli forgolódás -, fejfájás, gombóc érzet a torokban, köhögés, női területek, tic, gyomorpanaszok, hányinger, nyak és gerinc húzódás

A pszichoszomatika akkor jelenik meg, mikor az orvosok nem találnak organikus okokat. Ilyenkor azt feltételezik, hogy lelki oka van a problémáknak, tüneteknek, tehát pszichések, pszichoszomatikusak (szoma = testi). Sokan úgy vélik, hogy minden betegség pszichoszomatikus, mert fejben dől el minden és egyértelműen bizonyított, hogy tudunk a testünkre hatni ezáltal. Talán ennek segítségével gyógyít a hit ereje is. A pszichés betegségek azért alakulnak ki, mert valamilyen dologgal kapcsolatosan problémánk van lelki téren. Sőt, a kettő talán elválaszthatatlan egymástól.

A pszichés betegségek kapcsán szükségünk van egy másik szemlélethez, mely lényege, hogy a testünkre úgy tekintünk, mintha egy eszköz lenne, aki a különféle elváltozásokkal, tünetekkel szeretné felhívni a figyelmünket arra, hogy változtatnunk kell.

Figyeljünk ezekre a jelekre, hiszen semmiképp sem a véletlen okozza őket. Ha már tünetek vannak, akkor már a lelki labilisság jelen van, de még mindig nem késő ez ellen tenni, hogy megelőzzük, a komolyabb visszafordíthatatlan betegségeket.