Milyen rég is tudjuk mi ezt? Beleolvasva mély elmélkedésekbe, megvilágosító gondolatokat olvashatunk

2016.10.04

Filozófikus
Azaz, az érzékek nem csalnak! Csak Gondolkodjunk máshogy, vezessük a gondolatainkat.
Aristoteles egyik nagy gondolkodónk, mit is mondott?
"Az érzéki észrevételt, a tapasztalatot kezdte filozófiailag védelmezni. Nem az érzékek csalnak, hanem ezek gondolkodásunk általi értelmezése."
Az értelmezés, amit nem találunk a gondok viharában, mert elvisznek minket a ránk ható befolyások, megszokások, a heurisztikák.
Ugye elszokott Mindnyájunkban hangzani?
"Pedig tudtam, annyira éreztem......."
A belső hangok, a megérzések csupaszon élve bennünk nagyon is jól működnek, de jönnek a rétegek. A rétegződött, megszokás, a környezet véleménye, a befolyás.

Tudomány áll mögötte
Mit is jelent az ontológia?
Szó szerint léttudományt jelent. Az ontológia a filozófia azon része, amely a léttel foglalkozik, annak legalapvetőbb törvényszerűségeivel.
Minden ember rendelkezik ontológiával, a saját maga alkotta létének, lelki valójának törvényszerűségeit takarja. Úgy is mondhatnám, hogy kalibrálva vagyunk, egy szabálykönyv, ami meghatároz bennünket, hogyan élünk meg eseményeket.
Ez a fajta "szabálykönyv" keretbe foglal minket. Valakinek lazábbak (gyenge) a keretei, könnyebben alkalmazkodik, elfogad új dolgokat, más irányokat. Míg vannak az erős "szabálykönyvek", hónuk alatt az ember:), Ők nehezebben fogadják az új irányváltást. Nem lehet rámondani Senkire, hogy csak gyenge vagy erős "szabálykönyve" van. Mindenkinek van ilyen is, meg olyan is, attól függően, milyen kontextusban van.