Miért hallgat a férfi, amikor stresszes?Néha hagyni kell Őket, had üljenek a sziklájukon....

2016.09.12

A nő hangosan gondolkodik, tehát halljuk mi jár a fejében, míg a férfi magában tépelődik. Mivel nincs körülhatárolt beszédközpontja ez nagyon is megfelel a gondolkodási sémájának. Ha problémája van nem osztja meg másokkal, míg a nőnek hallgatóságra van szüksége

Ezért fordul magába és némul el a férfi a problémák nyomása vagy stressz hatására. Agyuk egyidejűleg egyfélére képes figyelni, miközben jobb féltekéjével megpróbálja megoldani a problémát vagy legalábbis megoldást igyekszik találni rá, bal agyfélteke leállítja a figyelmét vagy beszédét.

Képtelen párhuzamosan problémát megoldani és közben beszélni és figyelni is. Ez a hallgatás gyakran nyugtalanító és ijesztő lehet a nők számára. " Van valami bajod? Mondd már el mi bánt!" Nógatják férjüket, fiukat vagy bátyjukat. " Meglátod könnyebb lesz!" A nő azért mondja ezt, mert nála ez a módszer válik be. A férfi viszont azt szeretné, hogy békén hagynák és némán bámulhatna a tűzbe, amíg rá nem jön a megoldásra. Esze ágába sincs akárkivel beszélgetni a gondjairól, legkevésbé egy terapeutával, mert az súlyos gyengeségnek tartja.

Rodin híres szobra, A gondolkodó egy tűnődő férfit jelképez. A szikláján üldögélve, megoldáson töri a fejét és ehhez magányra van szüksége. A hangsúly a magányon van. Senkit sem enged maga mellé a sziklára, még a legjobb barátait sem. -De ami azt illeti eszük ágába sincs csatlakozni hozzá. - A nő viszont leküzdhetetlen vágyat érez, hogy mellé másszon és megvigasztalja, és igencsak zokon veszi, ha férfi letaszítja onnan. A nőknek meg kell értenünk, hogy amikor a férfi elvonul a sziklájára akkor békén kell hagyni hadd gondolkodjék. Sok nő magából indul ki és azt hiszi, azért hallgat a férfi, mert nem szereti őt vagy megharagudott rá. Ugyanis, ha egy nő nem beszél, az egyértelműen sértődés jele. Pedig, ha békén hagyná őt, vinne neki egy csésze teát , meg darab kekszet, és nem nógatná beszédre, akkor tenne jót vele, hiszen miután megoldotta a gondot, úgyis lejön a magányból, boldog lesz és ismét lehet vele beszélni.