Karácsony üzenet

2016.12.24

Ennek a szónak Önmagában ereje van. Belénk ivódott ennek az ünnepnek a szokása és érzése. Szeretjük ezt az érzést. Még az is szereti, aki azt mondja: "Én nem szeretem a karácsonyt!" Pedig, amikor gyerek volt, amikor a szeretteivel volt biztos boldog volt az a Karácsony. A szép emléket megkoptatta, az elmúlt idő, az elmúlt gyerekkor, mikor is még vigyáztak rá, hogy az a Karácsony szép legyen.

Kicsit tán, az idő is megáll ekkor és több időnk van befele figyelni. Mit okoz ez nekünk? Szépet, jót? Vagy rossz emléket? Ha boldogok vagyunk, akkor nincs is mást tenni, csak ezt elmélyíteni és vigyázni rá. Ha nem érezzük a Karácsonyt egy boldog ünnepnek, annak sajnos oka van. De mi tette mássá ezt az Ünnepet? Hol van az a pont, mi az a történet, amiért nem érezzük át békés és harmonikus erejét? Ezen változtatni kell. Természetesen, nem a Karácsony miatt! Magunk miatt! Csak ez az egy ünnep az, ami a legtöbb emberben boldogságként van jelen.

A Karácsony sok nyűggel jár, asszonyok milliói maximumon dolgoznak, hogy az egy este, a Szent Este, tökéletes legyen. Megérdemlik a megbecsülést és az elismerést. Nekik köszönhető a sok szép emlék gyarapodása, amit a családjukért és gyermekeikért tesznek. Nem feledve a Férfi nem erős tetteit, ahogyan befaragják a karácsonyfát és elbíbelődnek az égősorokkal.

Így hát Kedves Férfiak, Férjek, Apukák, Barátok álljanak meg egy pár percre és tegyenek le mindent és menjenek oda és öleljék meg a tüsténkedő Asszonynépet!

.... és Szép Karácsonyt teremtő Nők, Feleségek, Anyukák, Barátnők a sok teendő ellenére, ami biztosan megvár ugyanott ahol abbamaradt, lépjenek oda párjukhoz és bújjanak hozzá.

Mert ez nem szól másról csak Rólunk, Emberekről, szeretetről, figyelemről és érzésekről.

Nem elfeledni a forgatagban ennek legszebb égkövét a Társat, akivel ez megosztható.

Részemről annyit tennék, a jövőben, ha hatalmam engedné, hogy több Karácsonyt adnék, hogy megálljon az idő és vegyük észre a szépet, az érzést, a MÁSIKAT!

Kellemes, Békés Ünnepeket kívánok!

Szántó Hanga Patrícia