Kapcsolatok

2016.05.21

Megcsalás, szexualitás, megbocsájtás

Megcsal vagy nem csal meg?

Érkeznek az aggódó kérdések. Vannak, akiket ez a kérdés komolyan foglalkoztat. Ez némi bizalomhiányt vet fel, hogy a másik szeretetében nem bízunk, illetve előfordulhat, hogy megelőzhette már korábbi esemény, ami miatt ez egy félelemmé alakult ki bennünk. A féltékenység betegség. Még, ha a patikában nem is kapunk rá gyógyszert. A jó hír, hogy javítható és gyógyítható is úgy, hogy azzal mi magunk is együtt tudjunk élni és párunkat se fojtsuk meg. Továbbá felvet bennem ilyenkor egy kérdést, hogy akinek ez egy komoly megkeserítő velejárója és tapasztalja kapcsolataiban, önbecsülése milyen szinten van és hol tart. Hogy hogyan lehet, ezen változtatni, arról bővebben beszélek a foglalkozásokon.

Nem kell ezzel küzdeni, boldogabb egy párkapcsolat, ha abban lelki nyugalomban tudunk élni..

Mennyire fontos a szexualitás egy kapcsolatban? 

Persze, hogy fontos a nő-férfi kapcsolat alapkifejeződése. Teljesen külön és egyben, rész holonként kell kezelni, azaz mindennek a része, de még is egy egész. Ami, nem jelent mást, csak azt, hogy minden mindennel összefügg. Tehát, ha szétosztom a kapcsolatokat rész funkciókra, mely összeállítva adja a teljességet, akkor itt a szexualitás komoly hangsúlyt kap. Százalékos arányban 70 % . Azaz egésznek ami , 100 % -nak igen nagy része.

Szóval, címünkre a válasz, az, hogy nagyon fontos! Nem csak az erősebbik nemnek, hanem a kedves gyengébbik nemnek is. Ebben vagyunk azok, akik igazán letisztulva létezünk. Nagy kincs, ha ezt a Valakit megtaláltuk, ahol kölcsönösen Igazi Nő a nő és Nagybetűs Férfi a férfi.

Ahol ezzel a fontos nem kis (70%) résszel problémák adódnak, ott idővel a többi részelemekben is problémák vetődnek fel. A kapcsolatokat egyben kell kezelni és vizsgálni, hisz úgy élünk benne, nem csak egyik elemét élvezzük és szeretjük. Amennyiben mégis, az idővel a kevésbé boldog kapcsolatok közé fog tartozni.

Lehet érte tenni és kell is, mert magától jó csak úgy, semmi nem marad. Ne feledjük, a jónak mindig ára van. Ha kérdése van, keressen meg! Levélben, telefonon az alábbi elérhetőségeken. Kapcsolat

Nem tudok megbocsájtani

Elszomorodom, mikor bánatos szemekkel mesélik Ügyfeleim, hogy milyen nehéz terhet is viselnek. Bizalom és megbocsájtás karöltve járnak egymással. Amivel azt szeretném csak mondani, hogy vissza kell egy kicsit tekinteni, mi történt az életünkben. Hasonlatként, hogy érthetőbb legyen ez a vizsgálat, azt mondanám: Mikor macskaköves úton bandukolunk és hossza járás után megcsúszik a lábunk, kicsit tán meg is húzzuk azt, akkor elsőnek fájlaljuk simogatjuk és elkeseredve próbálgatjuk megy még e a járás. De mikor elindulnánk, visszanézünk, mitől is csúszott meg, mi volt az oka?

A kérdés az: Mit kell megbocsájtani? Meg akarok e bocsájtani?

Aki nem tud,az ne erőltesse, mert sosem fog megbocsájtani. Aki nem akar, az sem fog megbocsájtani.

De akarjuk, mi ezt a békét? Meg van ennek a bizalmi alapja? Vagy csak elvárjuk, a múltnak hódolva erőltetjük magunkra?

Kettős kötések bilincsébe tesszük magunkat és nem tudunk kilépni belőlük, mert egymásnak ellentmondó kommunikációról van szó. Ez az első, amit tisztán kell látni! Hogyan lennénk boldogabbak?