Hogyan figyel a nő? Miért póker arc a férfi?

2018.01.29

A nő tíz másodperc alatt átlagosan hatféle arckifejezéssel jelzi gondolatait vagy reagál a beszélő érzelmeire. Mimikája híven tükrözi a másik által kifejezett érzelmeket. A megfigyelő számára olyannak tűnik, mintha párbeszédben résztvevő mindkét nővel megtörténnének a szóban forgó események.

A nő a hallottak értelmét a hanglejtésből és a beszélő testbeszédéből szűri le. A férfinak pontosan ezt kellene tennie , ha fel akarja hívni a nő figyelmét és le akarja kötni. A legtöbb férfit megriasztják a nő kifejezéseiben megnyilvánuló visszajelzések, pedig ez az üzenet megfejtésének művészetében jártas férfiaknak csak hasznára válhat.

A férfi rezzenéstelen arccal figyel

Biológia szempontból előnyös, ha a férfi figyelés közben szenvtelen marad és nem árulja el érzéseit. Kissé sematikusan ábrázolhatjuk a férfi arcmimikáját miközben hallgat egy történetet egy nőtől, ha onnan kellene elmesélnünk vajon mit is hall igen nagy bajban volnánk. A beszélgetőpartner meghallgatása közben felvett rezzenéstelen arc, lehetővé teszi , hogy a férfi ura maradjon a helyzetnek , de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lennének érzései eközben. Agyletapogatással megállapították, hogy a férfiakban ugyanolyan erős érzelmek működnek, mint a nőkben csak ők nem mutatják ki.

Sokszor ez már egy komolyabb témát megbélyegez, mivel a női férfi kommunikáció buktatókkal teli. A nő nyilván szeretné, olyan hatásosan és persze gyorsan visszakapni a reakciókat, ahogy azt az elmondottai során mimikájával megtámogatta. Ebben a pillanatban a férfiakban némi lefagyás tapasztalható. Mondja ezt a női agy. Pedig csak lassabban, komótosabban és biztosabban reagál. - ezt természetesen nem tudom :), de olyan a tekintete és az arca, mintha azt kérdezné: " Hol van ebben a csapda? Na ezt, jobban meggondolom."-

Nagy valószínűséggel a férfi által érkezett reakció tuti és nem változik. A nő képes ezt vagy háromszor felülírni és rugalmasan, szinte már kapkodóan megváltoztatni. Na persze ez sem a legjobb, mert ezzel meg az sugallja a nő, hogy kicsit szétszórt a témában és nem is érdekli oly mélységesen. Pedig hozzá teszem, ez sem igaz. Csak éppen hangosan gondolkozik és az állomásokat meg is osztja a férfival, akinek ez bizony már sok és mivel saját stratégiából dolgozik, és az övében nincsen benne az effajta viselkedés, akkor nem is lehet jó!:)

Pedig középúton a válasz. Egyik sem a legjobb. Mindegyikben van ráció és értelem. Ha ismered a másikat, akkor tudod mit mond a hallgatása. Ha ismered magad, beszélj úgy, hogy másik azt értse, amit valóban üzensz.

2 szóval:

Beszélj a nyelvén!