A nő érzelemtől átszínezve, a férfi szó szerint érti

2016.10.21

Mivel a szókincs nem tartozik a női agy erősségei közé, a nő mellékesnek tarthatja a szavak pontos definícióját. Így hát költői szabadsággal él, sőt a hatás kedvéért a túlzástól sem riad vissza. A férfi azonban minden szavát szó szerint értelmezi, és ennek megfelelően reagál.

Szócsatában a férfi a nő szavait azért tisztázza, hogy ő lehessen a győztes. Ugye ismerősen hangzik a következő párbeszéd?

Jane: Te soha semmivel nem értesz egyet, amit én mondok!

Jack: Hogy éreted, hogy soha?Az utolsó két érveddel is egyetértettem, nem?

Jane: Örökösen ellentmondsz, és mindig azt akarod, hogy neked legyen igazad!

Jack: Nem igaz! Nem mondok örökösen ellent! Ma reggel is egyet értettem veled, tegnap este és múlt hét kedden is, tehát nem igazán állíthatod, hogy mindig ellentmondok.

Jane: Mindig ezzel hozakodsz elő, amikor ezt mondom!

Jack: Nem igaz! nem mondom mindig!

Jane: És csak akkor érsz hozzám, ha le akarsz feküdni velem!

Jack: Ugyan ne túlozz már! Olyat, hogy csak...

A vita végül odáig fajul, hogy a nő megkukul, vagy a férfi dühödten elcsörtet, hogy magányosan nyalogassa sebeit. A vita sikere érdekében a férfinak meg kellene értenie , hogy a nő olyan szavakat használ, amiket nem minden formában gondol komolyan, így a férfi sem értheti őket szó szerint, tehát értelmeznie sem kellene. Például: A nő így kiált fel: Ha én olyan nő mellé kerülnék, akivel egyforma ruhát viselünk én belehalnék! Persze, hogy nem úgy érti, hogy belehalna, de az ezt éppen meghalló férfi a következőt mondaná: ÁÁÁ, dehogy halnál bele...van ennél rosszabb is..!, ami a nő fülében gúnyos megjegyzésként marad meg. A nőnek viszont azt kellene tudatosítania magában, hogyha vitában győzni akar, logikusan kell érvelnie a férfival szemben, és egyszerre csak egy gondolatot szabad feldobnia. A vita során sosem szabad csapongania, mert kilőtt nyilai sosem találnak célba.