Blog

Legyen az elsők közt, aki értesül az újdonságokról!

Jó szó ez, hogy fura. Már a hallatán is furán érzem magam. Furák lettek az emberek, furák lettek a kapcsolatok.

Juhász Gyula: Szavak


Szavak, csodálatos szavak.Békítenek, lázítanak.Eldöntenek egy életet,följárnak, mint kísértetek.Szárnyalnak, mint a gondolat,görnyedve hordnak gondokat.Világokat jelentenek,meghaltál, ha már nincsenek.Dalolnak és dadognak ők,gügyögnek, mint a szeretők.Ölnek és feltámasztanak:szavak, csodálatos szavak.

Ez az írásom inkább egy Felhívás, mint sem magyarázása annak, hogy milyen fontos, hogy hogyan éljünk és mit engedjünk be az Életünkbe és mit helyezzünk távol magunktól.

Tükrözés

2017.05.22

Arra tanít, hogyan kell egyszerű, világos üzeneteket küldeni egymásnak, hogyan kell figyelmesen végighallgatni partnerünk mondanivalóját, és azt hogyan kell pontosan átfogalmazni. Ezen készségek elsajátítása világos és hatékony kommunikációt eredményez.

Első találkozáskor törekedni kell arra, hogy lehetőségünk legyen minél jobban megfigyelni partnerünket. Igyekezzünk megbizonyosodni róla, hogy a másik fél jóravaló, tisztességes ember, nem akar rosszat és ha mi jók vagyunk hozzá, akkor Ő is az lesz. - Tudom, hogy ez egy koránt sem könnyű feladat, de aki esetleg már itt bukdácsol ezen a szitán, nem...