Blog

Legyen az elsők közt, aki értesül az újdonságokról!

Add, mi a legegyszerűbb és tiszta, amivel Bárki megajándékozható. Vedd el, ki nem becsüli, mert majd egyszer megérti, ha viszont nem érzi.

Bármely életszakaszunkat nézzük feladatokkal lesz teli. Pongyolán fogalmazva: Lesz benne szép és lesz benne rossz.

Az önbecsülés személyiségünk egyik legfontosabb dimenziója, ami egy megfoghatatlan, összetett jelenség, melynek nem is vagyunk mindig tudatában.

Az önbecsülésünk már gyermekkorunkban elkezd kialakulni, amikor halljuk, hogyan beszélnek rólunk. Ezek az első visszajelzések. Szüleink rólunk kialakított véleménye és annak közlése felénk alapkövei, hogy későbbiekben miből kezdünk el építkezni.

A nő tíz másodperc alatt átlagosan hatféle arckifejezéssel jelzi gondolatait vagy reagál a beszélő érzelmeire. Mimikája híven tükrözi a másik által kifejezett érzelmeket. A megfigyelő számára olyannak tűnik, mintha párbeszédben résztvevő mindkét nővel megtörténnének a szóban forgó események.

Jó szó ez, hogy fura. Már a hallatán is furán érzem magam. Furák lettek az emberek, furák lettek a kapcsolatok.

Juhász Gyula: Szavak


Szavak, csodálatos szavak.Békítenek, lázítanak.Eldöntenek egy életet,följárnak, mint kísértetek.Szárnyalnak, mint a gondolat,görnyedve hordnak gondokat.Világokat jelentenek,meghaltál, ha már nincsenek.Dalolnak és dadognak ők,gügyögnek, mint a szeretők.Ölnek és feltámasztanak:szavak, csodálatos szavak.